Jag köpte en (visserligen begagnad) Elite-kontroll till min Xbox One för ett antal år sedan. Kvaliteten på denna påstådda kvalitetskontroll var dock allt annat än godkänd, vilket snart visade sig i att gummibeklädnaden började släppa. Oacceptabelt för en handkontroll som ny kostar uppemot tvåtusen kronor. Men det var ett känt problem, vilket gick mig att lägga den åt sidan.

För ett år sedan köpte jag en egendesignad Elite Series S-kontroll via Xbox Design Lab. Den har varit min Xbox-kontroll sedan dess och jag har inte haft några bekymmer med den. Fram tills i går då den högra R1-spaken fastnade. Det hade tydligen skett över natten för sist jag använde den var det inga problem.

Detta är ytterligare en dyr handkontroll som inte lever upp till kvalitetskraven. Jag vet inte ens om garantin gäller fortfarande, och visst har jag sett olika gör-det-själv-tips online om hur man kan ta isär handkontrollen för att tvätta den med 97-procentig sprit på insidan. Många har nämligen problem med sina Elite Series 2-kontroller också. Men jag tycker inte att jag ska behöva ta isär en handkontroll efter att jag lagt ut 1600 kronor på den.

”Världens mest avancerade handkontroll”, säger Microsoft i reklamen. Må så vara. Men den är också av usel kvalitet.

(Visited 68 times, 1 visits today)