Det ryktades och ryktades, tisslades och tasslades om att Xbox skulle utannonsera ett eller flera spel till PlayStation 5 under gårdagskvällens Gamescom. Och mycket riktigt, Indiana Jones and the Great Circle kommer släppas till Sonys konsol.

Det sker med ett halvårs fördröjning, men sätter som Xbox utannonserar detta på är lite anmärkningsvärt. Av två skäl.

Dels att de redan nu berättar att spelet släpps till PS5 i stället för att dröja på det beskedet tills det har släppts till Xbox Series X/S. Därmed fråntar de i praktiken folk ett argument att köpa en Xbox, man kan ju lika gärna vänta i några månader och sedan spela det på sin PS5.

Dels presenterade de detta som ”one more thing”. Det är sedan gammalt att en show ska avslutas med en sak till, en överraskning i slutet. Denna gång var alltså överraskningen att spelet släpps till ett konkurrerande format! I den mån PS5 ens betraktas som en konkurrent längre, ska sägas.

Sammantaget bekräftar detta åter igen Microsofts väg framåt. Det är så här det kommer se ut. Vissa spel kommer vara tidsexklusiva på Xbox under 6-12 månader, andra kommer släppas samtidigt till Sonys och Nintendos plattformar. Och pengarna kommer rulla in till Microsoft Gaming.

Det var då.
(Visited 90 times, 1 visits today)