Den 3 december för tre decennier sedan lanserades en grå liten konsol vid namn PlayStation i Japan. Resten är, som det brukar heta, historia.

Nu vill Sony fira 30 år med PlayStation, och de gör det genom att släppa specialdesignade konsoler och tillbehör i härligt mörkgrått. De släpper en PS5 Digital Bundle, en PS5 Pro, en PlayStation Portal, en DualSense-kontroll i både original och Edge-utförande, allt i den klassiska mörkgrå PlayStation-färgen.

Det är inte första gången Sony vill fira sitt framgångsrika varumärke. När PlayStation fyllde 20 gjorde de samma sak och släppte en grå PS4 Pro, som omedelbart blev ett samlarobjekt med ett pris därefter.

Vi vet inget om pris eller lanseringsdatum än, men förbokningen öppnar den 26 september. Vi kan dock räkna med att dessa produkter blir svåra att få tag i, särskilt för svenska PlayStation-fans eftersom vi inte har PS Direct i Sverige. Dessutom kommer det endast tillverkas 12 300 exemplar, vilket givetvis kommer göra den till ett åtråvärt samlarobjekt direkt.

Möjligen kan handkontrollen och PS Portal tänkas vara lite mer tillgängliga, men det återstår att se i hur många exemplar Sony tänker tillverka dessa.

(Visited 70 times, 1 visits today)