PlayStation 5 Pro släpps den 7 november, och förbokningarna är nu tillgängliga. Det svenska priset är fortfarande inte helt klarlagt, det pris som vissa tar ut vid förbokning är högre än jag tror att någon annan konsol varit i närheten av i modern tid: 10 500 kronor.

Andra produkter som nu går att förboka och förköpa är 30th Anniversary-utgåvorna av PS5, PS5 Pro, PS Portal och DualSense samt DualSense Edge. Den som är nyfiken kan klicka sig till ElGiganten. Den digitala modellen av PS5 kostar 6999 kronor, PS Portal 3090 kronor och PS5 Pro monstruösa 14 490 kronor (redan slutsåld).

Ja, hade jag inte haft några bolåneräntor eller annat att tänka på hade det kanske varit värt ett köp. Men bara kanske. Rent realistiskt är det väldigt svårt att motivera då min PS5 fungerar alldeles utmärkt. Jag vill dessutom ha en skivläsare, vilket driver upp priset ytterligare.

Kartongerna är härligt retrodoftande.

Det som möjligen skulle vara av intresse är en PlayStation-grå PS Portal, som är en enhet jag inte hade det minsta intresse av när den släpptes men som växt lite på mig.

Sonen skulle möjligen kunna använda den att spela på i stället för att ockupera TV:n, och jag skulle kunna ligga i sängen och spela. Men gissningsvis skulle den bli använd ganska sällan och för ett pris som matchar en Nintendo Switch vete tusan om det vore särskilt klokt investerade slantar. Det lutar åt att jag helt avstår, hur roligt det än är att fylla på lagren av elektronik här hemma.

(Visited 52 times, 1 visits today)