Lara Croft är alltjämt en av världens mest kända spelkaraktärer. Det kan tyckas lite förvånande med tanke på att det inte släpps nya Tomb Raider-spel så ofta och att spelen aldrig blivit lika stora som exempelvis Super Mario eller andra älskade spelvarumärken, men undersökningar bekräftar gång på gång att så är fallet.

Nu meddelar Crystal Dynamics att Tomb Raider-serien totalt sålt i över 100 miljoner exemplar. Det allra första Tomb Raider släpptes till Saturn 1996, så Lara Croft firar snart 30 år.

Det är svårt att se hur hon med sina fysiska attribut hade fungerat lika bra som superstjärna i dagens alltmer politiserade spelbransch, men vid 90-talets mitt var det inga problem. Och föga förvånande har Laras karaktär och utseende förändrats en hel del under dessa tre decennier.

Milstolpen firas med en ny retrosamling. Efter remasters av Tomb Raider I-III meddelade Aspyr häromdagen att nästa projekt är spelen IV-VI, vilket alltså är Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Chronicles och Tomb Raider: The Angel of Darkness. Redan den 14 februari släpps denna samling, som förutom lite upphottad grafik även fått achievements och ett fotoläge.

Den 18 oktober släpps äntligen den fysiska utgåvan av Tomb Raider I-III Remastered, så det passar ganska bra att hoppa in i Laras äldsta äventyr inom kort.

(Visited 65 times, 1 visits today)