Rykten om att Microsoft snart ska utannonsera ännu ett stort Xbox-spel till PlayStation 5 sprids på nätet just nu, och det kommer från tämligen välrenommerade källor. Det uppges att den officiella utannonseringen ska ske under nästa vecka, vilket troligen betyder på Gamescom där Xbox närvarar.

Så här kommer det se ut nu framöver. ”Vilket spel kommer härnäst?” kommer vara en fråga som ständigt hänger i luften. Givetvis sänker detta intresset för Xbox som spelplattform, men Microsoft har som jag påpekat tidigare rört sig bort från den gamla traditionella affärsmodellen. Nu är de branschen största utgivare, givetvis med målet att tjäna så mycket pengar som möjligt. Detta genom att släppa spelen till så många som möjligt.

Det hävdas att nästa spel att nå Sonys plattform är Microsoft Flight Simulator 2024. Det skulle vara ett logiskt steg. Dels är det ett mer försiktigt steg än att direkt släppa spel som är tätt sammanknutna med Xbox, som Halo eller Forza Horizon. Dels har det ingen direkt konkurrent på PS5, vilket kan leda till fina försäljningssiffror.

Dock lär vi även snart få se utannonseringar av fler äldre titlar till PS5. Här kan det tänkas bli aktuellt med Forza Horizon 5 och Halo-samlingen The Master Chief Collection som fyller tio år i november. Och varför inte en Gears-samling vad det lider.

För alla som sitter fast i gamla tankebanor är det bara att vänja sig. Det är så här det kommer se ut framöver. Rykten om kommande Xbox-konsol säger att det blir en plattform som kan tillverkas av tredje part, lite likt Steam Machine, och det ryktas också om att den kan tänkas ha SteamOS. Allt detta återstår förstås att se, men att Microsoft inte är intresserade av ännu en traditionell konsolcykel är ganska uppenbart.

(Visited 69 times, 1 visits today)