September är inte bara rekordvarm, det är också en superhet spelmånad. Trots att vissa spel flyttats fram.

Den fysiska utgåvan av Tomb Raider I-III Remastered (förbokad) har skjutits fram till den 18 oktober och Stalker II: Heart of Chornobyl (kommer till Game Pass) blev framskjutet till november, men på fredag släpps äntligen Astro Bot, som jag förbokat tillsammans med den bedårande DualSense-kontrollen. Det ser helt fantastiskt ut, och det skulle inte förvåna mig om det blir årets spel för min del.

Lite racinggodis väntar också. Den 12 september släpps Test Drive Unlimited: Solar Crown, som jag fått upp ögonen för nyligen. Recensionerna är lite blandade, men spelet påminner åtminstone på ytan om de gamla Project Gotham Racing-spelen vilket gör mig nyfiken. Att det utspelas i Hongkong, en stad jag senast besökte igen i februari, skadar verkligen inte.

Den 24 september släpps Disney Epic Mickey: Rebrushed. Jag vill verkligen att Rebrushed ska bli bra, men vågar inte riktigt förboka utan väljer att invänta recensioner innan jag eventuellt gör ett köp. THQ Nordic säljer även en samlarutgåva som är ganska fin, men den är inte riktigt värd 2400 kronor som den landar på med våra svaga krona.

Det finns som synes att göra. Min Xbox-sommar är snart till ända. Den har inneburit att jag inte bara återupplevt spel som Project Gotham Racing 2 och Midtown Madness 3 utan också spelat ut Cold Fear och Grabbed by the Ghoulies. Hur långt jag hinner komma i skräckisen Project Zero innan hösten tar över med alla nya spel återstår att se.

Test Drive Unlimited: Solar Crown utspelas i Hongkong.
(Visited 64 times, 1 visits today)