Det finns ingen konsol som har haft ett mer ikoniskt lanseringsdatum än Sega Dreamcast. Den 9 september 1999 blev förstås 9.9.99 i Nordamerika. Ett datum som var perfekt för marknadsföringen av konsolen.

Nu räckte ju tyvärr inte detta för Dreamcast. Konsolen blev överkörd av PlayStation 2 och sedermera Segas svanesång som konsoltillverkare. Men dess arv lever onekligen vidare, kanske starkare än någonsin så här 25 år senare.

För ja, det har gått 25 år sedan den nordamerikanska lanseringen. Dreamcast hade tre lanseringsdatum, där Europa blev sist ut. Jag kommer högtidlighålla den europeiska lanseringen den 14 oktober med en längre text och minnas Dreamcast som den fantastiska spelkonsol den var.

Peter Moore, som ledde Sega of America denna tid och bidrog till att Dreamcast slog inkomstrekord med närmare 100 miljoner dollar under det första dygnet, är i färd med att skriva en självbiografi. Han ger ett utdrag på X där han uppmärksammar Dreamcasts 25-årsdag. Det är uppenbart att Dreamcast är ett stolt men också bittert minne för honom.

Moore var ett fantastiskt ansikte utåt och en stor ledare, som sedan gick vidare och översåg lanseringen av Xbox 360 innan han slutligen hamnade hos fotbollslaget Liverpool.

”It’s thinking”…
(Visited 83 times, 1 visits today)