Reaktionerna på prissättningen av PS5 Pro har varit allt annat än positiva. 700 dollar är mycket, men för oss stackare i Sverige, med våra skatter och avgifter, landar prislappen på vansinniga 10 500 kronor. Alltså nästan 1000 dollar.

Det som retar folk mer än priset i sig är allt som inte ingår. Skivläsaren ingår inte, vilket innebär en extra kostnad för svenska spelare på 1590 kronor. Vill du ha konsolen stående får du pynta 350 kronor till för ett stativ. Det blir ganska hårresande belopp i slutändan för en konsol som spelar samma spel som basmodellen men med lite bättre skärpa och så vidare.

Kanske får detta nu konsekvenser. Enligt Tom Warren är PS5 Pro inte slutsåld i vare sig USA eller Storbritannien. Folk håller i plånboken, och jag klandrar dem inte. Det är trots allt fråga om en tämligen marginell uppgradering, inte en helt ny generation.

Många verkar inte tycka att det finns behov av en PS5 Pro. Det är inte så att basmodellen går på knäna av de nya spelen, tvärtom har vi nog inte riktigt sett PS5 pressas än.

Avslutningsvis kan vi konstatera att för priset av en PS5 Pro får du två PS5 Slim.

(Visited 62 times, 1 visits today)