Xbox har sedan ett antal år tillbaka erbjudit sina kunder att beställa specialdesignade handkontroller via Xbox Design Lab. Man kan välja färg på alla delar av kontrollen, inklusive knapparna. Det är en jättekul idé och priset är inte heller högre än om du skulle köpa en vanlig svart eller vit handkontroll i butik.

Jag har länge suttit och pillat men aldrig lagt beställningen. Förrän nu. Det gick oväntat snabbt att få hem den, från Guangdong i södra Kina enligt fraktinfo, och nu har jag överlåtit min standardkontroll till sonen.

Jag valde en Elite Series 2. Den kostar förstås extra, men när man ändå väljer färger själv och sätter dit sin gamertag var det värt det, tänkte jag.

Elite-serien är precis vad den låter som, en mycket dyrare handkontroll. Tyngre, laddbar, med gummibeklädnad på sidorna och med möjlighet att lägga till paddlar på undersidan för extra funktionalitet. I denna kontroll är dessa emellertid tillval. Om jag hade valt allt, inklusive en fin väska, hade priset ökat med närmare en tusenlapp. Nu landade det i stället på drygt 1600 kr.

Jag har en Elite-kontroll sedan tidigare till min Xbox One. Med paddlar och allt. Den var dock en besvikelse. Gummibeklädnaden började snart släppa, vissa bumpers låste sig och jag lade den snart åt sidan. Min vanliga handkontroll till Series X har drifting-bekymmer, ett känt problem bland handkontroller men något jag sluppit under alla år jag spelat (frånsett på Nintendo JoyCons, men de ersatte jag omedelbart med en Pro Controll).

Nu hoppas jag att denna Elite Series 2, som jag har för avsikt att använda under resten av denna generation, inte dras med samma bekymmer. Jag har åtminstone kommit bort från Series X-kontrollens extremt klickiga styrkors, som var ett steg tillbaka från Xbox One-kontrollen.

(Visited 71 times, 1 visits today)